teisipäev, 7. märts 2017

Tallinna Kihnu Lasteaia Saarelaidude ja Tormilaidude rühmade külastus Tallinna Loitsu lasteaeda


Tallinna Kihnu Lasteaia Saarelaidude ja Tormilaidude keelekümblusrühmad külastasid kolmapäeval, 15. veebruaril „Eesti – tuhande saare maa“ projekti raames mere teemalist üritust Tallinna Loitsu Lasteaias – „Hiiumaa“.

Tallinna Kihnu Lasteaia Saarelaidude ja Tormilaidude rühmade lapsed käisid 15. veebruaril 2017.a. Tallinna Loitsu Lasteaias mere teemalisel üritusel – „Hiiumaa“. Mere teemalist üritust viisid läbi Tallinna Loitsu Lasteaia Puhhi ja Pardipere rühmad, tutvustades Hiiumaa loodust, legende ja kultuuri. Tutvustades Hiiumaad läbi muusika, tantsu, slaidi esitluse ja mänguliste tegevuste.

Tallinna Loitsulasteaia pere võttis külalised vastu naeratuste ja külalislahkusega. Puhhi ja Pardipere rühmade lapsed esitasid mere teemalisi laule ja luuletusi. Ette oli valmistatud PowerPoint esitlus Hiiumaa teemaline, kus külalistele tutvustati Hiiumaa saart, kuidas sinna saab - parvlaevaga ja lennukiga, saare looduslikku taimestikku ja loomi ning kalu Läänemeres. Viidi läbi mänguline tegevus, kus külalised said ise osa võtta andes märku käte tõstmisega ja jalgade marssimisega, kui Hiiumaal elab vastav looma. Näidati PowerPoint esitlusena loomi, kes elavad ja ka neid kes ei ela Hiiumaal. Tutvustati ka Hiiumaa legendi Leigerit, kes oli suur ja tugev ning jaksas suuri ränirahne tassida ja kaugele visata. Lapsed said võtta Leigeri rolli ja proovida ka täpsust visata värviliste padjakeste viskamisega eemal olevasse ämbrisse. Jätkati Hiiumaa kultuuri ja saare tutvustamist ning ühe kultuuri osana kalapüügiga, pakkudes külalistele kuivatatud kala maitsmiseks.

Külastus lõppes ühise mänguga „Kalapüük“ muusika saatel ning kingituste ja tunnistuste vahetamisega ning ühispildiga.

Lapsed said koostöös aktiivselt tegutseda, kaasa mõtelda ja tunda rõõmu ühisüritusest tutvudes teise lasteaia lastega.

Aitäh Tallinna Loitsu Lasteaiale!

Saarelaidude rühma õpetaja Kristine Tisler










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar