teisipäev, 6. detsember 2016

"Meremehe 7 ametit"- Puhhi rühma õppekäik Rannarahva muuseumisse


27.okt.2017.a. toimus meil õppekäik Rannarahva muuseumi.
Seoses koostööprojektigaHiiumaaoli meie seekordse õppekäigu eesmärgiks tutvuda merega seotud töödega, mida hõlmas projektMeremehe 7 ametit”. Kuna Hiiumaa on saar keset merd, siis ajalooliselt enam levinud tööd olid samuti seotud merega.
Algas kõik nagu tavaliselt: helkurvestid selga, sõber käe otsa ja minek Loitsu peatusesse, kus meid juba ootasid bussid.  Kuna lapsi oli palju siis jaotati meid ära 2 bussi vahel. Sõit möödus viperusteta, pigem lõbusalt ja laulu saatel. Rannarahva Muuseumi uksel võttis meid vastu juhendaja, kes osutus väga asjalikuks ja meeldivaks naisterahvaks. Ta oskas teema meie jaoks lausa eriliseks rääkida, nii et lapsed ahmisid huvi ja rõõmuga uusi teadmisi endasse. Kõik me saime rolli sisse elada, kandes vastava ameti mütsi (piraat, kapten, madrus, daami kübarad).

Üldse oli kogu üritus hästi organiseeritud. Kogu programmi vältel oli huvitav nii lastel kui ka täiskasvanutel. Orienteerumismängu ajal otsiti läbi maja kahe korruse 7-set erinevat meremehe ametinimetust, mis olid peidetud erinevatesse kavalatesse kohtadesse. Leidnud vihjed üles, läksime II korruse mängu ja õppeklassi, kus meile piltlikult ja praktiliselt seletati need ameti nimetused lahti. Edasi järgnesid ühismängud, mille käigus oli suur tähtsus meeskonna tööl. Ehitati koos sild, mille kaudu vallutati ehtne piraadi laev, uurisime binokliga kaugusi ja määrasime kompassiga laeva kurssi.


Õppekäik läks hästi korda, saime kinnitust oma õpitule ja ka palju uusi teadmisi, nagu nt. et räim on eesti rahvuskala.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar