teisipäev, 20. detsember 2016

Tallinna Kihnu Lasteaia Saarelaidude rühma õuesõppepäev Pirital


Tallinna Kihnu Lasteaia Saarelaidude keelekümblusrühmas toimus teisipäeval, 13. detsembril, „Eesti – tuhande saare maa“ projekti raames keskkonna teemaline õuesõppepäev Pirital mere ääres. 

Saarelaidude rühma lapsed käisid Pirital mere ääres õuesõppepäeval – „Prügihunt hoiab keskkonda“. Õppekäigu temaatika oli seotud ka rühma nädalapaaniga, mille raames keskenduti läbi erinevate valdkondade keskkonnahoidu puudutavatele teemadele.

Õuesõpet viis läbi Saarelaidude rühma meeskond, lastega arutleti keskkonnahoiu- ja säästva majandamise üle. Läbi viidi looduse vaatlemine ja ümbritseva keskkonna märkamine, oluline oli märgata ümbritsevaid esemeid ja materjale - mis kuulub loodusesse ja mis ei kuulu.

Tegevust alustati virgutusharjutustega ja viidi läbi mereteemalne õppemäng, milles kõik lapsed olla said aktiivses rollis „merelainetena“ ja „majakatena“. Lastel oli võimalus liivapinda ja puupulka kasutades joonistada liivapilt, lapsed kujutasid liival mereloomi ja merega seotud esemeid, asju, materjale.

Järgmisena pidid lapsed otsima rühmatööna rannaäärest erinevaid materjale ja arutlema selle üle, kas materjal kuulub loodusesse või mitte. Seeläbi oli lastel võimalus sorteerida looduses leiduvat, näiteks kive, oksi, merekarpe, adru ja tööstuslikke materjale, näiteks plastik, metall, kile, klaas. Lapsed andsid rühmatöö raames oma panuse rannaääre puhastamisele ja aitasid seeläbi hoida meid ümbritsevat keskkonda.

Lapsed said koostöös aktiivselt tegutseda, kaasa mõtelda, keskkonda hoida ja märgata.





 Autor: Saarelaidude rühma õpetaja Kristine Tisler

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar