teisipäev, 6. detsember 2016

Pardipere õppekäik Rannarahva muuseumisse


Lapsed ihkasid juba mitmeid päevi muuseumi.  Esmaspäeval,  10. oktoobril sai sõit sinna teoks. Osales 17 last ja 4 täiskasvanut.
Teel tegime juttu aknast paistvat merest. Lastel oli võimalus näha suuri laineid, luiki ja kajakaid.





Rannarahva muuseumis võeti meid sõbralikult vastu. Kõigepealt vabanesime riietest ja siis pandi meid istuma õppetuppa, kus oli hülge topis kest tuba ja muud näitmaterjali. Jutt käis merekeskkonna reostamise ümber. Vahepeal näidati ka asjakohaseid multifilme.

            Lapsed  said enamasti kõigest hästi aru, sest üks pedagoog valdas hästi vene keelt. Keskustelu oli üllatavalt aktiivne. Poisid ja tüdrukud võtsid pidevalt sõna ja andsid õigeid vastuseid. Vestlus pöördus kogu aeg sinna kanti, mis lastele siirast huvi pakkus. Tööpinge oli kõrge ka joonistamise ajal.





Uusi muljeid hangiti veel  teisel korrusel asuvast mereteemalisest mängutoast, kus võis leida  ka ajalugu tutvustavad kostüüme ja peakatteid, mida üksteise võidu uuriti ja selga (pähe) prooviti.

    

Lastele läks väga korda, mis maailmas sünnib. Nende aktiivsus õppeprotsessis tõestas seda sajaprotsendiliselt. Palju lähtuti oma kogemustest ja „Prügihundi“ probleemilahendustest ja momendil pähetulnud mõttevälgatustest. Murekohad leidsid tugevat käsitlust isegi hiljem, bussis. Lapsed pingutasid selle nimel, et saada teadmisi, mida hiljem oskuslikult kasutada.
 Lapsed mõistsid, et merekeskkonna reostusest tekkivat kahju ei saa millegagi vabandada.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar